sreda, 18. maj 2016

Šamotne cevi za dimnik in ostali šamotni izdelki: šamotna plošča, malta

Cevi za dimnik iz šamota odporne na vlago in visoke temperature

Šamotne cevi za dimnik
Ogrevanje na plin je v mnogih primerih povzročilo močno kondenziranje cevi za dimnik. Zato se je pojavila potreba po neprepustnem materialu, ki bi se lahko hitro ogrel in hitro ohladil, obenem pa bi bil odporen na kondenz. Tem zahtevam ustreza tudi keramika oz. šamot, zato vam odporne, praktično neuničljive šamotne cevi za dimnik priporočamo tudi v podjetju OGM-BI.
Poleg ugodne cene in enostavne montaže šamotne cevi za dimnik se dimniški sistem EKOKER ponaša tudi s tem, da je slovenski izdelek. Šamotni dimniki izpolnjujejo vse zahteve sodobne gradnje in ogrevanja, zato so odlična izbira za novogradnje, vgradnja šamotne cevi za dimnik pa je uspešna tudi v primeru sanacije dotrajanih dimnikov. Adaptacija dimnika na takšen način je hitra in poceni, a možna samo v primeru, če poškodbe dimnika niso preveč obsežne. V tem primeru nam ne preostane drugega, kot da porušimo stari dimnik in na njegovo mesto postavimo novega.


Izdelavo šamotnega dimnika prepustite strokovnjakom

Cevi za dimnik predstavljajo pomemben del dimnika, zato je izdelavo dimnika najbolje prepustiti strokovnjakom. Vsaka, še tako majhna napaka, lahko kasneje povzroči veliko materialne škode ali celo ogrozi vaše zdravje in življenje. Kakovostna izdelava in strokovna montaža bo zagotovila, da bo vaš dimnik še dolgo in varno služil svojemu namenu.
Zato tudi v podjetju OGM-BI skrbimo zato, da je vsak naš izdelek kakovosten in varen, obenem pa enostaven tudi za montažo. Tako boste poleg šamotnih cevi za dimnik našli tudi druge šamotne izdelke, izdelane iz najboljšega šamota. Šamotna malta je ključna pri izdelavi peči, kaminov in ostalih kurišč, šamotna plošča pa navadno služi kot podlaga, na katero postavimo kaminski vložek.


Šamotna plošča in malta visokokakovostna šamotna izdelka

Šamotna malta predstavlja pomemben vezivni material pri zidanju oblog kaminov in spodnjih delov dimnikov s šamotno opeko. Šamotna malta, katere priprava, kot tudi uporaba, je precej enostavna, saj ima tako kot vsak naš šamotni izdelek na embalaži natančno navodilo, kako ga uporabiti. Šamotna malta nastane tako, da v razmerju 1.1 zmešamo šamotno moko in ognjevzdržno glino, dodamo vodo in pustimo, da otrdi s sušenjem in žganjem.
Medtem ko velika šamotna plošča služi kot podlaga, na katero postavimo kaminski vložek, pa lahko z manjšimi šamotnimi ploščami obložimo kurišče znotraj kaminskega vložka. Ob kurjenju kamina se šamotna plošča za kamin segreje in nato zadrži ter porazdeli toploto po obodu kamina. Toploto nato enakomerno oddaja v prostor, tudi takrat ko že zaključimo s procesom kurjenja. Šamotna plošča tako pomaga dodatno izkoristiti kaminski vložek.

Obiščite nas.

Ni komentarjev:

Objavite komentar