sreda, 18. maj 2016

Slovenski dimnik EKOKER z vrhunskimi elementi: kapa in cev za dimnik

Slovenski dimnik iz keramike EKOKER je kos novim kurilnim napravam

Cevi za slovenski dimnik
Dimnik predstavlja končni člen ogrevalnega sistema, ki skrbi za odvajanje dimnih plinov iz kurilnih naprav, kot so peči, kamini in štedilniki. Zaradi vse bolj kakovostnih kotlov in peči so se sčasoma spremenile tudi zahteve glede tega, kakšni morajo biti dimniki in dimniški sistemi. Za sodobne nizkotemperaturne kotle so namreč potrebni visokokakovostni materiali, ki so odporni na kisline in so neobčutljivi na vlago. Tem pogojem ustreza keramična cev za dimnik.
Keramična cev za dimnik je plinotesna in lahka, njena površina je gladka in neporozna. Keramika ni občutljiva na velike temperaturne spremembe, zaradi česar se material ne krči in ne razteza. Keramična cev za dimnik je odporna, praktično neuničljiva, zato vam jo priporočamo tudi v podjetju OGM-BI. Še zlasti vam priporočamo cev za slovenski dimnik EKOKER, ki je slovenski izdelek in odlična rešitev za sanacijo in adaptacijo dimnika.


Slovenski dimnik EKOKER – vrhunska kakovost, ugodna cena in enostavna montaža

EKOKER je pravi slovenski dimnik, saj je zasnovan in izdelan v domači proizvodnji. Narejen je iz visokokakovostnih in trpežnih elementov in ima vse prednosti standardnih dimnikov. Poleg vrhunske izdelave slovenski dimnik EKOKER odlikujeta tudi ugodna cena in enostavna montaža. Gre namreč za montažni dimnik, zato ne potrebuje temeljev. Kljub enostavni montaži pa je izdelava dimnika nekaj, kar je najbolje prepustiti strokovnjakom. Dimnik in sploh sistem kurjenja ter odvajanja škodljivih emisij je namreč precej občutljiv sistem. Potrebno je pretehtati vse možnosti in ugotoviti, kakšne rešitve so na voljo. V primeru, da stvari niso narejene v skladu s stroko, lahko to povzroči veliko škode in celo ogrozi človeško zdravje in življenja.


Slovenski dimnik - brez dimniške kape ne gre

Med obvezno dimniško opremo spadajo tudi dimniške kape. Naloga dimniške kape je, da da vašemu dimniku dovršen zaključek in da ga ščiti pred vremenskimi vplivi, npr. da prepreči dežju, da ne pada v odprtino dimnika, ter ureja in usmerja dimne pline. Zunanji del dimnika ima običajno različne dimenzije, zato se dimniške kape izdelujejo po meri.
Strešica je priporočljiva na vseh dimnikih, tudi na tistih, ki so v uporabi le občasno, npr. dimniki sobnih kaminov ali če služijo kot rezervni dimniki. Uporaba dimniške kape je obvezna na vseh dimnikih, ki imajo nerjaveče ali plastične dimne tuljave in ki niso povezani z odtokom kondenzata. Če je dimnik povezan z odtočnim sistemom, strešice načeloma ne potrebuje.

Bi tudi vi radi imeli slovenski dimnik? Obiščite nas.

Ni komentarjev:

Objavite komentar